Clicks264
hu.news

Pell bíboros: Célpont voltam

Az oligarchák újságírói gyűlölték Pell bíborost a "kultúrharcban" képviselt álláspontja miatt - mondta az Avvenire.it lapnak (szeptember 29).

Ez tette Pellt "tökéletes célponttá számukra", különösen azért, mert védelmezte a családról, az életről és a szexualitásról alkotott keresztény elképzelést.

Bár a homoszexuális bántalmazásokkal kapcsolatos vádak "őszintén hihetetlenek" - inkább abszurdnak lehet nevezni- voltak, a bíboros 400 napot töltött ártatlanul a börtönben.

Elítélése után Pell olyan ijesztő megjegyzéseket hallott, mint például: "Lehetséges, talán valószínű, hogy ártatlan, de a katolikus egyház annyi rosszat tett, és helyes, hogy néhányan szenvednek". A valóságban a homoszexuálisok egy elenyésző kisebbsége az, aki az egyházat aláássa, hogy bántalmazásokat kövessenek el.

Pell számára nem a bántalmazások jelentik az egyház fő problémáját, hanem a hit meggyengülése, a család erkölcsi válsága és a pornográfia.

A börtönben leginkább az hiányzott neki, hogy "lássa a külvilágot" és "misét ünnepeljen". Egy "jó és erős" apáca minden héten részesítette szentáldozásban. Fogsága alatt több ezer levelet és sok látogatót kapott, "egyetlen barátomat sem vesztettem el".

#newsBwwfkoshoi