Clicks354
hu.news

Pell bíboros nézete "megváltozott" a pokollal kapcsolatban

George Pell bíboros a FirstThings.com lapnak (november 15) elmondta, hogy azért küzdött, hogy Isten szeretetét összeegyeztesse az örök büntetéssel.

Évtizedekig azt hitte, hogy szinte mindenki megmenekül, nagyon kevesen kerülnek a pokolba, és sokaknak meg kell tisztulniuk a purgatóriumban, bár tudta, hogy az egyházdoktorok azt tanították, hogy az emberi faj többsége elkárhozott.

A bíboros tisztában volt Krisztus figyelmeztetésével a Lukács 13:24-ben is: "Teljes erővel igyekezzetek, hogy be tudjatok menni a keskeny ajtón! Mert mondom nektek: sokan próbálnak majd bejutni rajta, de nem sikerül nekik."

"Megváltoztatta" nézeteit, amikor egy amerikai püspök azt mondta neki, hogy Krisztus keresztre feszítése és a papi tevékenység haszontalan lenne, ha nem lenne örök büntetés.

Most Pell azt mondja, hogy ő egy "védett szentimentalista" volt, aki figyelmen kívül hagyta a bűn okozta szörnyű szenvedéseket, és alábecsülte "az emberi akarat elhomályosítását".

Úgy véli, hogy nem veszi komolyan azt a tényt, hogy Krisztus mindenkit megítél az utolsó napon, az "a hit és erkölcs válságának középpontjában áll".

Kép: George Pell, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsAqnuljqrzn