Clicks22
ro.news

Angelus: Francisc pronunță judecata asupra Sa

Cuvintele lui Francisc de la rugăciunea Angelus din 18 iulie au sunat că o parodie când s-a confruntat cu nemiloasul său Motu Proprio Traditionis Custodes, publicată cu două zile mai devreme, prin care încearcă să „interzică” ritul roman.

„Isus extinde cu tandrețe o invitație”, a declarat Francisc, în timp ce personal nu se bazează pe „tandrețe”, ci pe tiranie și cruzime până la punctul în care mandatul său poate fi numit epoca Stalin a Bisericii Catolice.

Francisc a evocat „compasiune” adăugând că „stilul lui Dumnezeu este apropierea, compasiunea și tandrețea”. De fiecare dată, repetă aceste cuvinte la moda, pune o oglindă în fața să, care reflectă nu „compasiune” (etc.), ci „insensibilitate”, „distanță” și „duritate”.

El și-a pronunțat judecata lăudând o inimă „capabilă să fie mișcată”, „să nu se prindă de sine”, „să observe pe alții, rănile lor, nevoile lor”. Cu Traditionis Custodes, Francisc arată că este incapabil de oricare dintre acestea. Cuvintele sale sunt tactici ieftine de diversiune.

#newsFivayrkgzp