Clicks402
hr.news

Neokardinal: Ili vjerujte mojim izjavama ili idite u pakao

Neo-kardinal Cristóbal López iz Rabata u Maroku za Abc.es je (22. rujna) rekao da ga je Franjo imenovao kardinalom zbog "međureligijskog dijaloga" i masovne imigracije [a ne iz natprirodnih razloga].

Za njega je "vrlo upečatljivo" to što Venecija, Milan, Pariz nemaju kardinale, a "Rabat ima". Zaključuje da je najnovija skupina kardinala "vrlo misionarska" [iako nema dokaza o misionarskoj aktivnosti u Rabatskoj nadbiskupiji].

López vodi oštru kampanju u korist masovne imigracije u - ono što on naziva - "kršćansku Europu". López, rođeni Španjolac, Europu je napustio 1984. godine.

On laže da je Europa postala "nepristupačan otok", iako je 2017. godine više od 800.000 ljudi dobilo putovnicu EU-a, a samo je 2,4 milijuna imigranata ušlo u EU [preko 6.500 dnevno]. Onima koji ne vjeruju u njegove laži, López prijeti paklom.

Osuđuje špansku vladu da radi za dobro Španjolske, nazivajući to "nacionalizmom" i žaleći što španjolski političari ne rade stvari "za dobro čovječanstva", kao da su dobro Španjolske i dobro čovječanstva međusobno isključivi.

López ostavlja snažan dojam da je biti glupi ljevičarski ideolog glavni Franjin kriterij za odabir kardinala.

Intervju je privukao jedan jedini komentar Juana IV.: "Ako tako nastavimo, čak će i Sveti Otac u Rimu živjeti među nevjernicima".

#newsZkweeigezj