Clicks31
ro.news

Reforma lui Francisc: personaje „deranjante” și „periculoase”

Cardinalul Braz de Aviz și arhiepiscopul Carballo, liderii din Congregația pentru religioși sunt „personaje tulburătoare și periculoase”, scrie MarcoTosatti.com (13 septembrie).

Acum, toate comunitățile de rit vechi sunt sub comanda lor și construiesc pentru ele „ghilotine sfinte." Aviz se laudă că este un bastard (sic!) descendent al regilor din Portugalia, era afiliat ca preot la Mișcarea Focolare și al Comunist Liberation Theory și a fost [prin urmare] făcut episcop și arhiepiscop de Ioan Paul al II-lea.

Promovarea sa din 2011 de către Benedict al XVI-lea la Roma a surprins Nunțiatura braziliană, deoarece obsesiile sale pentru economie au lăsat amintiri amare. El a recunoscut personal că a acoperit preoții care aveau copii, inclusiv fratele său acum decedat căruia i-a încredințat o parohie din Brasilia.

Carballo a devenit notoriu că general al franciscanilor (OFM) când a fost responsabil pentru cel mai mare scandal economic în rândul comunităților religioase (pierderi: 50 de milioane de euro). Problema nu a fost - evident - niciodată investigată pentru că „liberalii” erau responsabili pentru aceasta.

La baza cazului se aflau investițiile legate de droguri și arme. Carballo nu locuiește cu franciscanii în imediata apropiere a Vaticanului, ci într-un apartament generos de pe teritoriul Vaticanului (Specola: „pentru orice eventualitate”).

Recent, Carballo a fost suficient de nerușinat pentru a publica un document despre liniile directoare pentru o bună administrare în rândul comunităților religioase ...

Imagine: João Braz de Aviz, José Carballo © wikicommons, CC BY-SA, #newsUoxcdwixxp