VAŽNO KAKO SE opraštate Moskva, 17. ožujka, Interfax - Znanstvenici su eksperimentalno dokazali čudesna svojstva znaka križa i molitve.

Fotografija Crvena-NEPRAVILNA Boja Zelena O’KY

„Otkrili smo da stari običaj izrade znaka križa preko jela i pića prije jela ima duboko mistično značenje. Iza toga stoji praktična primjena: hrana se čisti doslovno u trenu. Ovo je veliko čudo koje se događa doslovno svaki dan ", rekla je fizičarka Angelina Malakhovskaya, koju su u petak citirale novine Zhizn.

Malahovskaja proučava ovu snagu znaka križa s blagoslovom Crkve gotovo deset godina. Provela je mnoge eksperimente koji su više puta provjereni prije nego što su njihovi rezultati objavljeni u javnosti.

Posebno je otkrila jedinstvena baktericidna svojstva vode blagoslovljene molitvom i znakom križa. Prema novinama, studija je također otkrila novo, do tada nepoznato svojstvo Božje Riječi, transformirajući strukturu vode, značajno povećavajući njezinu optičku gustoću u kratkom području ultraljubičastog spektra.

Znanstvenici su provjerili utjecaj Gospodnje molitve i znaka križa na patogene bakterije. Uzorci vode uzeti su za ispitivanja iz različitih rezervoara - bunara, rijeka, jezera. Svi uzorci sadržavali su zlatni tafilokok, koliformne bakterije. Ispostavilo se, međutim, da bi se, ako se izgovori Očenaš i nad njima napravi znak križa, broj štetnih bakterija smanjio za sedam, deset, sto, pa čak i preko tisuću puta.

Pokusi su izvedeni na takav način da se isključuje mogući utjecaj psihološke sugestije. Molitvu su molili i vjernici i nevjernici, ali broj patogenih bakterija u različitim sredinama s različitim skupinama bakterija i dalje je opadao u usporedbi s referentnim predlošcima.

Znanstvenici su također dokazali blagotvorne učinke koje molitva i znak križa imaju na ljude. Krvni tlak je stabiliziran u svih ispitanika, a indeksi krvi poboljšani. Zanimljivo je da su se pokazatelji promijenili u smjeru potrebnog zacjeljivanja: kod osoba s hipotenzijom krvni je tlak bio povišen, a kod osoba s hipertenzijom spušten.

Također je zabilježeno da ako se znak križa izvede iz ruku, s nesavjesno savijena tri prsta ili postavljena izvan potrebnih točaka - središta čela, središta solarnog pleksusa i rupica na desnoj i lijevoj ruci - pozitivan rezultat bio je znatno slabiji ili je uopće nije bilo.
Izvor interfax-religion.com/?act=news&div=1173