Clicks21
sl.news

Kardinal Pell je "spremenil" svoje poglede na pekel

Kardinal George Pell je za FirstThings.com (15. novembra) povedal, da se je v preteklosti težko razumel koncept uskladitve Božje ljubezni na eni strani in večne kazni na drugi.

Več desetletij je tako verjel, da bodo rešeni skoraj vsi, zelo malo bo takšnih, ki bodo šli v pekel in mnogi bodo tisti, ki bodo potrebovali očiščevanje v vicah, čeprav se je zavedal, da so cerkveni zdravniki učili, da je večina človeške rase prekleta.

Kardinal se je zavedal tudi Kristusovega opozorila iz Luka 13:24: "Prizadevajte si, da vstopite skozi ozka vrata, kati povem vam: Veliko jih bo želelo vstopiti, pa ne bodo mogli."

Svoja stališča in videnja je "spremenil" potem, ko mu je ameriški škof dejal, da je bilo Kristusovo križanje in da so duhovniška prizadevanja povsem neuporabna, če ne bi obstajala večna kazen.

Zdaj Pell pravi, da je bil "zaščiten sentimentalist", ki ni upošteval strašnega trpljenja, ki ga povzročajo grehi, in ki je podcenjeval "trdovratnost človeške volje".

Verjame, da dejstvo, da večina posameznikov ne jemlje resno dejstva, da bo Kristus zadnji dan sodil vsakogar, "v osredju krize vere in morale."

Slika: George Pell, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsAqnuljqrzn