Clicks7
ms.news

Adakah Pernah Padre Pio Muncul Di Jerman Pada Bulan April?

Gregor B., seorang lelaki yang berusia tengah, dimasukkan ke bilik kecemasan Hospital Catholic Marien di Wesel, Jerman, pada 23hb April kerana masalah usus.

Pembedahan kecemasan telah disediakan. Gregor diminta untuk membuat pengakuan dan anointasi bagi penyakit tersebut. Seorang doktor cuba mencari seorang paderi, namun dibalas dengan penolakan: "Tiada peluang, mustahil." Semua paderi tengah bersembunyi kerana Virus Corona.

Gregor pun mula berdoa. Tiba-tiba Padre Pio berdiri di tepi katilnya, seperti yang diberitahu Gregor kemudiannya kepada Father Paul Spätling, yang menceritakan insiden ini dalam sepucuk surat kepada Gloria.tv dan Bishop Jerman (16hb Mei).

Padre Pio mendedahkan dosanya yang dilakukan dahulu, yang Gregor tidak pernah konfes. Kemudian, dia angkat tangannya dan Gregor ternampak suatu cahaya. Padre Pio mengatakankata-kata absolusi dan memberikannya doa restu kepaderian.

Seterusnya, Padre Pio mengurapi dahi Gregor [yang tidak sama dengan pengurapan untuk pesakit, seolah-olahnya Padre Pio tahu akannya] berpegangan satu alat pengisian pada tangannya. Gregor melaporkan bahawa dia terasa jelas akan sentuhan saint dan minyak. Kemudiannya, saint pun hilang.

#newsZxogwraxez