Clicks155
hr.news

Vatikanski državni tajnik hvali modernističkog kardinala Bernardina

Tijekom svog boravka na odmoru u Trentu, državni tajnik Vatikana Pietro Parolin pohvalio je na kraju nedjeljne mise u Tonadicu, pokojnog kardinala Chicaga, Josepha Bernardina (+1996) čiji su se roditelji iselili iz ovog sela.

Parolin je Bernardina, koji je bio vodeći modernist u SAD-u, nazvao "velikim Josephom Bernardinom", prema LaVoceDelNordest.eu (30. srpnja). Tvrdio je da je Bernardin "veliki pastir, no tada, prije svega, trpio je toliko puno".

Bernardin je bio junak anti-crkvenih medija. Tijekom Bernardinove vlasti (1982.-1996.), čikaška nadbiskupija izgubila je gotovo 25% svog svećenstva.

Tokom Bernardinovih posljednjih tjedana, predsjednik Bill Clinton dodijelio mu je predsjedničku medalju slobode. Njegovom sprovodnom misom predvodio je njegov dobar prijatelj, radikalni kardinal Roger Mahony.

Bernardinu se pripisivalo postavljanje "Bernardinskog stroja" koji je kontrolirao američku biskupsku konferenciju i gotovo sva biskupska imenovanja.

Bernardinska ideologija sastoji se u tome da ne brani ili propovijeda neku crkvenu pouku koja se smatra "kontroverznom" [oligarhijskim medijima] i to pomoću disciplinskih mjera, gotovo isključivo kako bi progonila vjerne katoličke svećenike.

#newsAzskkifdmq