Clicks435
hu.news

Felmentették Pell bíborost: Itt a levele

George Pell bíboros a fellebbezést követően megnyerte az ügyet Ausztrália legfelsőbb bíróságán. A "bántalmazási" vádakat egyhangúlag ejtették április 7-én.

404 napot, azaz több, mint 13 hónapot töltött börtönben, miután hibásan megvádolta a melbourne-i megyei bíróság. De most kiengedték, biztonságos helyen tartózkodik.

A bíróság megállapította, hogy az esküdtszéknek "bizonyos kételyeket kellett volna felvetni az üggyel kapcsolatban". Megállapították, hogy "a vádak ejtésre kerülnek, a bíboros felmentésre kerül".

A bírók rájöttek, hogy "nagy esélye van annak, hogy egy ártatlan lett elítélve, mert a bizonyíték nem kellő módon bizonyította a vádlott bűnösségét".

Pell bíboros azt mondta első nyilatkozatában, hogy nem kíván semmi rosszat (hazug) vádlójának. Köszöni az összes imát "és a több ezer támogatói levelet" (teljes levél lent).

Ausztrália egy ártatlan férfit ítélt el a katolikus ellenes, mérgező kultúra miatt. Pell bíboros Ausztrália Dreyfus-e (19. századi katonatiszt, akit tévesen ítéltek el Franciaországban).

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsXlxzkahles