Clicks379
hu.news

Ami elég, az elég: A homoszexuálisokat támogató püspöknek mennie kell

Az ausztráliai Parramatta egyházmegye katolikusai egy 24 oldalas, 43 mellékletet tartalmazó hivatalos felhívást nyújtottak be a Vatikán Hittani Kongregációjához, amelyben a vietnami születésű Vincent Long püspök eltávolítását követelik a homoszexualitás támogatása miatt.

A fellebbezés több petíciót követ, amelyekhez több ezer aláírás érkezett, és amelyekben Longot azzal vádolják, hogy botrányt okozott azzal, hogy az egyházmegyei iskolákban az egyház tanításával ellentétes tanításokat hirdetett a homoszexualitásról, és támadta a szülői jogokat ("Long téved").

A fellebbezés továbbá arról tájékoztat, hogy Long két egyházmegyés papot üldözött és eltávolított, mert bírálták az egyházmegye eretnek szemléletét a homoszexualitással kapcsolatban.

John Rizzo atya, az egyházmegye ördögűzője megjegyezte, hogy a katolikus iskolák Long püspök alatt "hemzsegnek a homoszexualitáspárti programoktól". Hozzátette, hogy Long folyamatosan olyan "befogadást" propagál, amely mindenkit magában foglal - kivéve a katolikusokat.

A követési információk szerint a felhívás április 27-én érkezett meg a Vatikánvárosba. Az NcRegister.com (május 3) szerint azonban a kongregáció tagadta annak megérkezését...

#newsBrlbucekgd