nl.news
364

Priester die zichzelf "paus" en "tweelingbroer van Jezus Christus" noemt geschorst (video)

Vader Matthias Vigan van Abomey, Benin, is in maart geschorst, kondigden de Beninse bisschoppen op 11 juni aan.

De ondergang van Vigan begon in januari 2009 toen hij als exorcist werd geconfronteerd met de tiener Vicentia Tadagbé Tchranvoukinni die leed aan eetstoornissen en verlamming, maar plotseling veranderde in een vermeende visionair, genezer en incarnatie van God. Ze heeft haar eetstoornis echter nooit overwonnen en heeft nog steeds zichtbaar overgewicht.

Vigan geloofde Vicentia en nam haar bij zich in huis. Mensen begonnen te komen. In 2011 stichtten de twee een "Kerk van Banamè". Nu noemt Vicentia zichzelf "Daagbo" (= God) en "God Heilige Geest Schepper van Hemel en Aarde in het vlees." Ze preekt over zichzelf, "Ik ben geen mens, ik ben absolute liefde."

Vigan werd de "paus van de sekte" onder de naam Christoph XVIII. Hij noemt zichzelf "de tweelingbroer van Jezus Christus" en heeft zich omringd met minstens acht "bisschoppen" en meer "priesters".

Hij werd geschorst en geëxcommuniceerd door de kerk. De sekte heeft een grote aanhang, oefent politieke invloed uit in Benin, maar wordt ook geconfronteerd met grote schandalen, waaronder fraude.

#newsCldgbaohwo

03:29