hu.news
405

Schneider: A karizmatikus mozgalomnak segítségre van szüksége

A protestáns karizmatikus mozgalom (CM) a 20. század elején indult az Egyesült Államokban, és "a vallás vagy keresztény felekezet új formája" - mondja Schneider püspök a Fatimai Miasszonyunk Testvériség március 14-i kérdés-válasz videójában.

A katolikus CM körülbelül 55 évvel ezelőtt kezdődött, és a második vatikáni zsinat utáni pápák, különösen II. János Pál pápa fogadta el. "Ez nem a hitelesség kritériuma, mert a pápák prudens hibákat követhetnek el, amikor olyan mozgalmakat hagynak jóvá, amelyekben később hibák mutatkoznak" - magyarázza Schneider.

Elemzi, hogy a CM egy szubjektív protestáns megközelítésre épít, másodlagos szentimentális szempontokat, például személyes "érzéseket" helyez a középpontba, és ezeket nyilvánosan mutatja be: "A lelki szégyen ellen van, hogy kiállítsuk magunkat" - tiltakozik Schneider.

Pünkösd után az apostolok nem "sírtak, táncoltak és tapsoltak", nem estek a földre, hanem Péter racionális, világos szavakat mondott - hangsúlyozza Schneider.

Elismeri a katolikus CM olyan jó tulajdonságait, mint az imádság iránti buzgalom és az eucharisztikus imádás, de hangsúlyozza, hogy ezek nem kifejezetten karizmatikusak, hanem a katolikus hagyományhoz tartoznak. Schneider szerint segíteni kell a CM-et, hogy "visszatérjen a kiegyensúlyozottabb módszerekhez és utakhoz".

#newsFwwnjvwqbb

13:49