Clicks99
sl.news

Dunajski kardinal proslavlja homoseksualne idelogije v lastni katedrali

Kardinal Christoph Schönborn, 72, je 1. decembra, z liturgično službo v dunajski katedrali, praznoval svetovni dan AIDSa. Dogodek je sponzoriral zloglasni homoseksualec Gerry Keszler, organizator dunajskega "Life Balla", enega največjih gejevskih dogodkov v Evropi. Keszler in Schönborn se redno srečujeta na zasebnih večerjah.

Schönborn je ob vhodu v katedralo pozdravil Keszlerja. V uvodnih besedah je Keszlerja ponovno nagovoril, pa tudi »vse tiste, ki nosijo odgovornost za Life Ball«. V molitvi za ljudi, ki so umrli zaradi AIDS-a, je Schönborn zatrdil, da bo nekega dne "vsak" izmed njih našel dom pri Bogu, saj se mrtvi "ne izgubijo za večno".

Med molitvami vernikov je Thomas Neuwirth, ki je drugače znan kot "Conchita Wurst", obtožil domnevno "preganjanje tistih, ki živijo svojo identiteto drugače" od drugih. Nato je povabil zbrano občinstvo, da naj pridejo in dajejo kadilo v skledo, da bi se tako spomnili zasebnih namer.

V svojih končnih besedah znotraj katedrale je Keszler dejal, da ni pomembno, koga ljubite in v kaj verjamete. Schönborn se je Keszlerju zahvalil, za njegove besede.

#newsRewsvfxdqa