Clicks29
ro.news

De Mattei crede că îl cunoaște pe "scriitorul fantoma" al lui Viganò

Roberto de Mattei a publicat pe CorrispondenzaRomana.it (23 iunie) mai multe despre afirmația sa că arhiepiscopul Viganò folosește un „scriitor fantomă”.

Viganò a negat cu tărie revendicarea lui Mattei. Potrivit lui De Mattei, „scriitorul fantoma” este un anume Pietro Siffi, în vârstă de 52 de ani, care folosește diferite pseudonime, printre care „Cesare Baronio” (OpportuneImportune.blogspot.com). El a ajutat la organizarea apelului lui Viganò din mai 2020 strângând semnăturile folosind numele și e-mailul său.

De Mattei argumentează cu ceea ce el numește o cercetare „stilometrică” și compară textele lui Viganò și Siffi, elementele lor lexicale și stilistice. Ambii folosesc fraze similare, cuvinte creative și idei precum „idol” pentru Vatican II, „rit montinian” pentru Noua Liturghie etc. Pe lângă coincidențele verbale există „același ton”, crede Mattei.

Siffi a încetat să mai publice pe blogul său în 2020, când Viganò a început să scrie mai frecvent. De Mattei nu pune la îndoială inteligența lui Siffi, ci integritatea sa. Siffi, născut la Veneția, a fost seminarist la PiusX și Institutul lui Hristos Regele, dar a părăsit ambele locuri.

În 2010, a început o afacere pentru design interior oferind accesorii de mobilier și țesături de artă exclusive. Un an mai târziu, Siffi a fondat împreună cu un anume Fabio Zardi un studio de decorare care se ocupă cu designul floral și organizează nunți, inclusiv pseudo-nunți homosexuale - așa cum a fost anunțat pe site-ul lor de afaceri.

Zardi, „actualul sau fostul” partener de afaceri al lui Siffi, a distribuit același număr de telefon. De Mattei il numește pe Siffi o „figură gay-friendly”, judecând după apariția sa publică, dar spune că nu vrea să intre în „viața privată” a lui Siffi.

Anul trecut, Viganò a fost criticat pentru traducătorul său englez.

#newsMxnelvrmds