Clicks204
hu.news
2

Irgalom: Exkommunikálták a fiatal papot

Michael DeSaye atya elhagyta az amerikai trentoni egyházmegyét, ahová 2018. június 2-án szentelték fel, és belépett a floridai Brooksville-i

szedevakantista szemináriumba, amelyet a 71 éves Donald Sanborn püspök vezet.

A hetvenes évek elején a 71 éves Sanborn a Rockville Center egyházmegye szeminaristája volt, de aztán csatlakozott az SSPX-hez, ahol 1975 júniusában szentelték pappá. Ő az SSPX Aquinói Szent Tamás Szeminárium alapítója, amely jelenleg a virginiai Dillwynben található. 1983-ban Sanborn kilépett az SSPX-ből és felkarolta a szedevakantizmust, amely szerint XII. Piusz (+1958) volt az utolsó igazi pápa, és azóta minden pápa és a legtöbb szentség érvénytelen.

DeSaye atya arra a következtetésre jutott, hogy a bukott második vatikáni zsinat (1962-1965) téves tanokat tanít a katolikus hit és erkölcs ellen, és összeegyeztethetetlen az egyház magisztériumával. Ezek az ellentmondások vezették őt a szedevakantizmushoz.

Megkérte David O'Connell trentoni püspököt, hogy fogadja el lemondását és vegye el tőle papi kötelezettségeit. O'Connell azonban ennél tovább ment. A kegyelem által vezérelve exkommunikálta DeSayet skizmaára hivatkozva - számol be a NovusOrdoWatch.org szedevakantista honlap (július 13). Általában a zsinat egyháza meghívja és hízeleg a skizmatikusoknak, és ezt nevezik "ökumenizmusnak".

A zsinat egyháza csak a konciliáris undormányok miatt aggódó papok számára tartogat kemény büntetéseket. Soha nem alkalmazza azokat a katolikusellenes, abortuszpárti, homoszexuális párti papokra, akik megszentségtelenítik a liturgiát és nyilvánosan támadják az egyházat, mert ez a csoport élvezi a hatalmas oligarchák médiájának támogatását.

#newsCwphyvizip

newsXrixjwmhug
Atosz80
Atosz80
Sanborn püspök úr két alkalommal is járt magyar országon és tartott előadást