Clicks402
hu.news
3

Ferenc pápa: Az evés és a szex gyönyöre "Istentől való"

A jó ételek és a szeretetteli szex élvezete "isteni eredetű" - írja Ferenc pápa Terra Futura interjú könyvében, melyet Carlo Petrini olasz ínyenc publikált (Rte.ie, szeptember 9).

"Az élvezet Istentől ered, ez pedig nem katolikus, nem keresztény, egyszerűen Istentől való" és "az evés és a szex gyönyöre Istentől való" - írja Ferenc pápa.

Igazságtalanul azzal vádolja az egyházat, hogy a "múltban túl szigorú erkölcsiséggel megtagadták az élvezetet", ami Ferenc pápa szerint a "keresztény üzenet hibás értelmezése".

Szerinte az embertelen, durva, vulgár "élvezet" elítélendő, miközben az emberi, egyszerű, erkölcsi élvezetet el kell fogadni. Azonban ez a múlt egyházának véleménye.

"Az evés élvezete azért létezik, hogy egészségesek legyünk az ételek által, a szexuális élvezet pedig azért, hogy a szeretetet még szebbé tegyük és garantáljuk a fajunk fennmaradását" - tette hozzá Ferenc pápa, aki jópár kilót felszedett, amióta pápa lett.

A valóság pedig az, hogy az evés és a szexuális tevékenység magában jó, emberi és természetes. Ezeket a dolgokat művelni kell, de semmilyen szempontból nem nevezhető "Istentől valónak".

#newsGksctdyhnp

Atosz80
hát igen mindenki magából indul ki, mint ahogy ferkó is
francesco69
Idióta
francesco69
Nyilván Istentől való, de neki ez a legfőbb témája:(( dióta!