Clicks190
hr.news

Engleska: Što znači Postanak 1? Pitajte policiju

John Sherwood (71), djed i propovjednik evanđeoske crkve u sjevernom Londonu, uhićen je u Uxbridgeu/Londonu (23. travnja, video ispod) nakon što je javno izjavio da prema Postanku 1 razlika između dva ljudska spola čini bit Božjeg stvorenog reda.

Nakon nekog vremena pojavili su se neki policajci koji su rekli da su zaprimili tri prijave, optuživši Sherwooda da je izazvao "uzbunu i nevolju". Sherwood je objasnio da koristi svoju slobodu govora i da ljudi mogu slobodno proći kraj njega i ignorirati ga.

Mrziteljska lezbijka vikala je da je Sherwood izgovarao "govor mržnje". Jedan od policajaca rekao je Sherwoodovom partneru, Peteru Simpsonu, da se mora izbjegavati svaka kritika homoseksualnosti jer "vrijeđa ljude". Simpson je pitao zašto policija ne intervenira protiv londonskih parada "ponosa" koje vrijeđaju kršćane. Također je istaknuo kako ne postoji pravo "da se nikad ne vrijeđa".

U konačnici, policija je zlostavila Sherwooda. Ostavljen je u modricama nakon što su ga izvukli sa ljestava na kojima je stajao i stavili mu lisice. Velika Britanija ima povijest suzbijanja slobodnog govora (ovdje, ovdje i ovdje).

Sherwood je preko noći držan u zatvoru oko 21 (!) sat. Tijekom policijskog ispitivanja postavljeno mu je neprimjereno pitanje što bi radio "da je jedno od njegove djece homoseksualac". I dalje je pod istragom.

Ulično propovijedanje ima dugu i cijenjenu povijest u Velikoj Britaniji. Prema članku 10. britanskog Zakona o ljudskim pravima iz 1998. godine "svatko ima slobodu držati se mišljenja i primati i prenositi informacije i ideje bez miješanja javnih vlasti"; no svi znaju da je to istina samo za one koji regurgitiraju režimsku ideologiju.

#newsMqgxvwbqsu