hu.news
556

Beszivárgott a homoszexualitás: Kritizálja a "szodómia erkölcsösségét" az érsek

Az elmúlt tizenkét hónapban egyre több olyan eset és esemény történt, amely a "szodómia" "erkölcstelenségét" és a homoszexuális nemi erőszakot népszerűsítette - ítélte el nyilvánosan szeptember 17-i levelében Alick Banda, a zambiai Lusaka érseke.

Említést tesz a nyugati államok nagykövetségeiről, amelyek jogellenesen lobogtatják a homoszexuális zászlókat, valamint egy homoszexuális propaganda-rendezvényről Lusaka városában. Alick szerint a [lefizetett] politikusok és a bűnüldözők szemet hunynak ezen illegális tevékenységek felett. Emellett felteszi azt a kérdést is, hogy "Ez szándékosan vagy már megszokott?".

Alick Banda azt is megemlíti, hogy szeptember 16-án a "homoszexualitás és a szodómia egyre fokozódó esetei" ellen békésen tiltakozókat letartóztatták "törvénytelen gyülekezés" vádjával.

Elmondása szerint, ha nem tesznek semmit a lakosság figyelmének felkeltése érdekében, a homoszexualitás "elfogadott normává" válik Zambiában, annak ellenére, hogy léteznek olyan törvények, amelyek szó szerint bűncselekménynek minősítik az ilyen tevékenységeket.

Russell Pollitt amerikai homoszexuális jezsuita nem meglepő módon "sokkolónak" és "helytelennek" nevezte az érsek mérsékelt hangú levelét.

#newsMsstwvxlrj