Clicks240
hu.news

Becciu: Ártatlan vagyok

Angelo Becciu bíboros az IlMessagero.it lapnak (szeptember 25) elmondta, hogy elfogadta Ferenc pápa kérését, hogy lemondjon az "engedelmesség szelleméből és szeretetből, amelyet az egyház és a pápa felé érez", hozzátéve, hogy "ártatlan vagyok, és be is fogom bizonyítani."

Becciu jogot kér arra, hogy megvédje magát. Az ellene felhozott vádak egy rejtélyes 2014-es befektetést érintenek egy luxus londoni ingatlannal kapcsolatban, és testvérei üzleti érdekeinek az egyházi pénzekkel való segítését.

A múlt héten a LaVerita.info arról számolt be, hogy további négy, 2014-es londoni vatikáni ingatlant érintő esetleges "átverés" történt, amelyet 2014-ben vásároltak magas ügynöki díjakkal.

A LaNuovaBq.it azt írja, hogy Ferenc pápa úgy viselkedett, mint egy dél-amerikai junta vezető, amikor kirúgta Becciu-t, olyan módszerekkel, amelyeket már alkalmazott Müller, Burke, Comastri, Gänswein és még sok más ember ellen.

A LaNuovaBq.it számára különösen zavaró, hogy a dossziékat a sajtónak. Becciu-t „korruptnak” nevezik anélkül, hogy vádat emelnének ellene.

"A büntetés nyilvános végrehajtása tárgyalás nélkül történik" - állapítja meg a LaNuovabq.it. Mások, mint Maradiaga bíboros, akit hasonló pénzügyi szabályszegéssel vádolnak, még mindig élvezi Ferenc pápa védelmét.

Kép: Angelo Becciu, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsQptciepqfz