hr.news
117

Osuda Okoa: Kardinal Müller njemačko pravosuđe uspoređuje s nacionalsocijalistima

Kardinal Gerhard Müller stidi se što je u Njemačkoj, svojoj domovini, ponovno moguće progoniti znanstvenike zbog iznošenja činjenica, izjavio je za Gosc.pl (9. kolovoza) pozivajući se na oca Darisza Okoa koji je u Njemačkoj osuđen za otkrivanje homoseksualne mafije u Crkvi.

Müller se prisjetio nacionalsocijalističkog generalnog guvernera Poljske koji je cijeli profesorijat iz Krakova poslao u koncentracijski logor.

Oko je osuđen zbog znanstvenog izvještaja o homoseksualnim zločinima koje su počinili visoki činovnici. Müller jasno daje do znanja da je osuda takvih zločina "čin hrabrosti koji zaslužuje poštovanje svih pristojnih ljudi".

Objasnio je da "zločinačka priroda postupaka ovih [homoseksualnih] pojedinaca koji žive u Crkvi, ali se štite iza štita nekažnjivosti koji im pruža njihova služba, dovodi brojne mladiće do propasti".

Kardinal je istodobno primijetio da se tisuće nevinih svećenika svaki dan vrijeđa kao "pedofile", no niti jedan sud ni list ne reagiraju jer se takvo "poticanje na nasilje" nad svećenicima smatra "u okviru slobode govora". Njegovo pitanje: "Jesmo li opet došli do točke zaštite krivih i kažnjavanja nevinih?"

Slika: Gerhard Ludwig Müller, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsAeoqtzrxmt