Clicks301
hr.news

Je li progon počeo? Nadbiskupije ukidaju rimske mise

Otac Philip Wilhite iz crkve Presvetog Srca u Conroeu, nadbiskupiji Galveston-Houston u Teksasu, najavio je da će tradicionalna latinska misa u njegovoj crkvi biti ukinuta.

"Nakon detaljnog razmatranja, razgovora s Nadbiskupijom i kako bismo najbolje služili duhovnim potrebama onih koji preferiraju Izvanredni oblik, prijeći ćemo s nuđenja ovog obrasca ovdje u Presvetom Srcu na poticanje svih da budu aktivni župljani Katoličke crkve Regina Caeli", napisao je na Facebooku (2. lipnja). Postavlja se pitanje što znači "detaljno razmatranje" i je li ova mjera namijenjena promicanju sanitarnog razmaka protiv Covida.

Posljednja misa u Presvetom Srcu slavit će se 9. lipnja. Nakon toga predsjedavat će samo euharisti. Crkvom Regina Caeli u Houstonu upravlja bratstvo sv. Petra (FSSP) i udaljena je oko 58 kilometara od Presvetog Srca.

Tjedna misa u Presvetom Srcu trajala je samo šest mjeseci. Nadbiskupijom Galveston-Houston upravlja kardinal DiNardo, koji je u prosincu 2015. godine osobno sudjelovao predsjedajući blagoslovom terena i ceremonijalnim otkrivanjem temelja za župu FSSP-a.

#newsMnbujooemk