hr.news
380

Hrabri Franjo potpisao brutalnu kaznu za katoličkog svećenika Opus Deija

Protjerani Opus Dei otac Janvier Gbénou (42), koji sebe naziva Jesusmary Missigbètò i trenutno živi sa svojim roditeljima u Obali Bjelokosti, primio je 1. srpnja Dekret Kongregacije za biskupe koji su potpisali Franjo i kardinal Ouellet.

Potvrđuje sankcije koje je Opus Dei nametnuo Gbénouu zbog navodnog nedostatka "poštovanja i poslušnosti Vrhovnom Papi" (Can 273), paragraf koji možda nikada prije nije korišten u povijesti Crkve.

Gbénou je doveo u pitanje Franjin homoseksualizam. Trenutno mu je zabranjeno javno i privatno slaviti misu, propovijedati i ispovijedati.

Odluku naziva nepravednom navodeći da se u savjesti - koju Franjo visoko cijeni kod nepokajanih grešnika - ne može odreći svoje kritike jer je samom Franji "ozbiljno nedostajalo poštovanja i poslušnosti prema Bogu i Božjem narodu".

Gbénou citira Krista, pape i vatikanske dokumente protiv Franjine homoseksualne hereze. Nabraja kardinale homoseksualce i njihove prekršaje protiv crkvenog nauka poput Hollericha (Luksemburg) koji je crkveni nauk o homoseksualnosti nazvao "lažnim," Zuppija (Bologna) tko je dopustio homoseksualni "blagoslov", te Cupicha (Chicago) koji je dopustio homoseksualcima propovijedati.

Franjina žrtva postavlja pitanje: "Kakva je sankcija za ove kardinale nevjerne nauku Katoličke Crkve? Ni jedna. Naprotiv, položaji odgovornosti i javna pohvala Franje dok su svećenici vjerni kršćanskoj tradiciji sankcionirani".

#newsBuseixrgzg