Clicks136
hr.news

Franjo priprema sljedećeg lažnog sveca – antikatoličkog biskupa

Franjina Crkva sprema se "kanonizirati" pokojnog biskupa Molfetta u Italiji, Antonija Bella (+1993.) čije je navodne "herojske vrline" Franjo priznao 25. studenog.

Cristina Siccardi nazvala je Bella na CorrispondenzaRomana.it (1. prosinca) "svećenikom ulice, ali ne i crkava" koji je propovijedao religiju "drugačiju od katoličanstva".

Bello je 1985. godine u Loretu tvrdio da "Crkva budućnosti mora biti slaba, mora dijeliti bol upitnosti, mora biti pratilac svijeta, mora služiti svijetu ne očekujući da svijet vjeruje u Boga ili ide nedjeljom na misu ili živi više u skladu s evanđeljem".

Dvadeset godina prekasno, Bello je bio nepokolebljivi propovjednik ideologije iz 1968. godine. O propalom Drugom Vatikanu rekao je: "Ovo su godine u kojima smo, jednog po jednog, naučili rušiti određene idole na koje nas je Sabor snažno pozivao da uništimo: ponos od krvi i mesa, prestiž izgleda, sigurnost jezika, ohrabrujući šarm prošlosti, otuđenost od nevolja ljudskog istraživanja".

Za njega, "misionar je pozvan prilagoditi svoj katehetski jezik 'rječniku svijeta' kako bi ostvario 'vjernost čovjeku'".

Bello je vjerovao da je "Bog posvuda: on je na svetim i pozitivnim mjestima (svetišta, samostani, Caritas...), ali je i na mjestima gdje se prakticiraju orgije razvrata, sumnjivi financijski poslovi, opscene predstave, vještičarenja, blasfemije, nasilje".

Zalagao se za "svjetovnu", "urbanu", "demokratiziranu" svetost. Dok je uništavao katoličku kulturu, smatrao je Crkvu odgovornom za "pokolj kultura" koji je silovao "velike religijske tradicije Inka ili Azteka ili Maja".

Gospa je za njega bila "dnevna dama". Prizivao ju je ovako: "Pomozi nam da u tim brzim trenucima zaljubljivanja u svemir shvatimo da psalmi redovnica u samostanu i baleti Boljšoj plesača imaju isti izvor milosrđa. Da je inspirativni izvor melodije koja ujutro odzvanja u katedrali isti kao onaj koji se navečer čuje od društva za stolom uz more: 'Parlami d'amore, Mariù' (Pričaj mi o ljubavi, Mariù)".

Podrazumijeva se da Bellu NEMA narodne pobožnosti koja bi bila bitan preduvjet za kanonizaciju.

#newsAaqenxbhhf