hr.news
396

Schneider: Franjin magisterij protivi se magisteriju Crkve

Pod Franjom je bilo "nekoliko djela" koja nisu u skladu s naukom crkvenog magisterija "i to je kriza", biskup Schneider izjavio je za CatholicHerald.co.uk (1. prosinca). Spominje Franjin dokument iz …More
Pod Franjom je bilo "nekoliko djela" koja nisu u skladu s naukom crkvenog magisterija "i to je kriza", biskup Schneider izjavio je za CatholicHerald.co.uk (1. prosinca).
Spominje Franjin dokument iz Abu Dhabija, koji pogrešno tvrdi da Bog pozitivno želi nekršćanske religije.
Franjo relativizira moralni nauk prilagođavajući ga nemoralu svijeta kako bi Crkva postala samo još jedna od mnogih organizacija ovoga svijeta.
Schneider je istaknuo kako nadnaravno ozračje i ljepota rimske mise privlači mlade, tako da je diljem svijeta misa puna mladih obitelji i djece. Predviđa da Traditionis Custodes neće moći zaustaviti misu.
Smjena biskupa Stricklanda za Schneidera je "velika, očigledna nepravda". Pojašnjava da je Franjo htio ušutkati Stricklanda koji je proročanski glas, "prepreka" i "neugodan glas" za mnoge u Crkvi.
S druge strane, Franjo promiče prelate koji javno podrivaju vjeru i štedi prohomoseksualne biskupe i patera Rupnika, koji je kao Franjin prijatelj dobio "privilegiran tretman" …More