Clicks341
hr.news

Josef Seifert: Franjo je "odbacio kršćanstvo" i pretvorio Boga u "relativista"

Poznati austrijski filozof Josef Seifert oštro je kritizirao tvrdnju pape Franje u Abu Dhabiju da su pluralizam i raznolikost religija "Božja volja".

U članku objavljenom na Grave Concerns About Pope Francis’ Abu Dhabi Document - By Professor Josef Seifert (8. veljače) Seifert postavlja pitanje: "Kako Bog može religijama uskratiti Kristovo božanstvo i uskrsnuće?"

Za Seiferta Franjina izjava "sadrži sve hereze" i pretvara Boga u relativista koji "ne zna" da postoji samo jedna istina i "ne mari" da li ljudi vjeruju u istinu ili neistinu.

Zaključuje da je Franjo u svom dokumentu iz Abu Dhabija "odbacio kršćanstvo" i implicirao da Bog mora mrziti Katoličku crkvu jer odbacuje svaku relativizaciju kršćanske religije koja bi je pretvorila u jednu od mnogih kontradiktornih religija.

Seifert traži od Franje da se odrekne svoje hereze: "Ako on to ne učini, bojim se da se može primijeniti kanonsko pravo prema kojem Papa automatski gubi svoju Petrinsku dužnost kada propovijeda krivovjerje, osobito kad propovijeda ukupnu sumu svih hereza."

#newsJeenivolsj