hu.news
395

Schneider: A régi rítust követő papok fertőtlenítővel szabadulnak meg a szentostya morzsáktól

Még a régi rítus papjai is minden ember után fertőtlenítőszerbe mártják az ujjaikat, amikor szentáldozást osztanak, és így a szentostya morzsákat beledörzsölik.

Athanasius Schneider püspök kritizálta ezt a gyakorlatot október 6-án a Gloria.tv előtt (alábbi videó): "Ez nem elfogadható."

Schneider nem nevezett meg konkrét helyeket. A Gloria.tv azonban tud a németországi Szent Péter Testvériség több gyülekezetéről, ahol ezt a súlyos visszaélést gyakorolják.

A püspök azt is gondolja, hogy "nem ér sokat" a szentáldozás sütemény tányérokon, és a gumikesztyű használatát "túlzásnak" tartja, amivel úgy kezelik a szentostyát, mintha az szemét lenne. Az ilyen módszerek méltatlanok és nem felelnek meg az Eucharisztia nagy szentségének - magyarázza Schneider.

Hangsúlyozza azt is, hogy a nyelvre áldozás nem problémásabb, mint a kézbe áldozás, különösen higiéniai szempontból, mivel a baktériumok és vírusok többsége a tenyéren és az ujjakon található. Különböző országokban több tudós is megerősítette ezt a vélekedést.

#newsVliqboqkzo

08:25