Clicks650
hu.news
7

Itt van az "szentostya bár"

A német bottropi Szent József plébánia "krízis bizottsága" úgy döntött, hogy május 10-től ismét tartanak eucharisztiát.

A "higiéniai szabályok" követése végett fadeszkákat készítettek, melyekbe mélyedéseket ejtve teszik rá a szentostyákat.

A hívőknek maszkot kell viselni, valamint saját könyveikből énekelhetnek csak.

Az eseményen való részvétel feltétele egy telefonos regisztráció, mely csak bizonyos napokban, bizonyos időben üzemel.

A plébániai tanács vezetője, Roberto Giavarra elmondta a NeuesRuhrWort.de lapnak május 10-én, hogy a hívők reakciója "nem az, amire számítottak".

#newsEblmerzljb

charisma
A liturgikus szabályokat kéne követni a higiéniai szabályok helyett...
Uram irgalmazz...
Annaszu
Mihez kell a regisztráció?
charisma
@Annaszu , a fadeszkás bulin való részvételhez...
Bazsó-Dombi Attila
Vajon kit érdekel, hogy a földre hulló és / vagy a bevágásokban maradó részecskékkel mi lesz?! Vagy: előírás szerint egyáltalán milyen anyagokhoz érhet a Szentség (cibórium, pixis, monstrancia, stb).
Egyébként ilyen esetekben komolyan megvizsgálandó, hogy ha egy pap gondolataiban ilyesmi ötletként egyáltalán felmerülhet , amit végre is hajt, a szándékával kapcsolatos kétségek miatt érvényes-e az …More
Vajon kit érdekel, hogy a földre hulló és / vagy a bevágásokban maradó részecskékkel mi lesz?! Vagy: előírás szerint egyáltalán milyen anyagokhoz érhet a Szentség (cibórium, pixis, monstrancia, stb).
Egyébként ilyen esetekben komolyan megvizsgálandó, hogy ha egy pap gondolataiban ilyesmi ötletként egyáltalán felmerülhet , amit végre is hajt, a szándékával kapcsolatos kétségek miatt érvényes-e az általa végzett "mise" (a szentelés érvényességének a kétségét itt mellőzzük tárgyalni), stb.
francesco69
Gondolom a hívek erre nem valami pozitívan reagáltak, mert végül is nem írtak le a reakciót. Ami ezek művelnek felháborító.
Mamocs
Nálunk is (Berlin) elkezdődtek a misék. Előtte regisztrálni kell a plébánia oldalán. Mivel összesen , templom méretektől függően 20 -30 embert fogadhatnak. Azután ellenőrzik a jelentkezőket, 65 év alatt kell lenni. Ha megvolt az átvilágítás, akkor jön a csúcs, a mise lottó. Random kihúznak 20 nevet. Azok nyertek, a többiek mehetnek a tévés misére. Az áldozást nem tudom hogy oldották meg.
Annaszu
A legújabb adathalászat, ki is aki komolyan veszi a hitét (elmegy áldozni naponta), akit utána jóóól lehet zabrálni - bármilyen módon és eszközzel. Undorító