Clicks2
ms.news

Müller: Imigrasi Secara Besar-besaran Menceraikan Afrika Dan Barat

Pihak Gereja tidak boleh meluluskan polisi menukar populasi, sebaliknya harus mengkritik atas fakta bahawa imigrasi secara besar-besaran mengurangkan populasi Afrika dan melucutkan daripada pemudanya, kata Kardinal Gerhard Müller kepada Lothar Rilinger (LifeSiteNews.com, 9hb Julai).

Müller menekankan bahawa migran haram yang tidak berintegrasi, telah dikeluarkan daripada kampung halaman mereka, dan kekal di luar masyarakat.

Apabila berkata tentang Marxism, Müller kata ia hanya membawa dia “hanya pembawa malang” kerana dia merujuk kepada anthropologi sesat, pada masa yang sama, berjalinan rapat dengan pandangannya yang penuh materialistik dipadan dengan nilai kapitalisme terhadap perjuangannya yang telah dikenal-pasti kononnya. Bagi Müller, China merupakan “kombinasi yang paling berpantang” yang terdiri daripada kapitalisme dan kommunisme yang ekstrim.

Dalam aspek Teologi Liberasi, Müller menuntut bahawa perkara yang paling diambil berat olehnya merupakan- kononnya -“kata-kata yang menyuarakan kasih sayang Tuhan dari sudut pandangan oppressi dan kesengsaraan bermillion-million orang.”

Hanya kemudian, Teologi Liberasi “telah berubah kepada suatu doktrin penyelamatan yang berdunia tutup atau telah disalah-gunakan,” Müller percaya.

Gambar: Gerhard Ludwig Müller, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsUnubmuetcx