sl.news
27

Zvesti so naklonjeni maši - škof daje prednost policiji

Francoski katoličani so 15. novembra v številnih mestih ponovno demonstrirali zaradi prepovedi javnih maš po celi državi, zaradi ukrepov proti koronavirusu, čeprav se ta kot žarišče še ni pojavil v …More
Francoski katoličani so 15. novembra v številnih mestih ponovno demonstrirali zaradi prepovedi javnih maš po celi državi, zaradi ukrepov proti koronavirusu, čeprav se ta kot žarišče še ni pojavil v cerkvi.
V Nantesu je policija prepovedala demonstracijo v katedrali in jo premaknila na trg. Škof Nantesa, Laurent Percerou, se je v svoji izjavi, ki jo je podal za javnost distanciral od vernikov in se postavil v bran policiji. To izjavo sta podpisala tudi njegova dva generalna vikarja in zahtevala "spoštovanje" države.
"Škof se v tej demonstraciji ne prepozna" so bile poudarjene besede besedila, prav tako besedilo nadalje zatrjuje, da si Percerou želi "dialoga" z državo [ki zavrača dialog s Cerkvijo].
Percerou je protestiral, da "kristjani niso preganjani."
Zanj je trenutna prepoved maševanja "povezana samo z zdravjem". Številne cerkve v Franciji so ogromne in zlahka omogočajo zagotavljanje varne in sanitarne razdalje.
#newsVtghcbfkux