hu.news
257

Hiába a túlerő: kiszabadították az elrabolt misszionárius

Kiszabadította a rendőrség a 64 éves, olasz származású Luigi Brena Somaschi atyát (a képen balra), akit vasárnap 17:45 körül raboltak el a nigériai Ogunwenyiben.

A rendőrség hamar megtalálta az emberrablók táborát, akik közül hármat lelőttek a túlerő miatt. Többen megsebesülve menekültek az erdőbe hátra hagyva Brena atyát, akit azonnal kórházba szállítottak orvosi kezelésre.

Az elmúlt hetekben több (!) nigériai papot is elraboltak fegyveresek (képeik lentebb találhatóak): Stephen Ojapa (szabadon engedve), Oliver Okpara (szabadon engedve), Emmanuel Silas, Peter Udo, Philemon Oboh. Christopher Itopa Onotu atyát június 4-én rabolták el, de röviddel később szabadon engedték, Christopher Odia atyát június 27-én rabolták el és ölték meg.

Június 30-án mintegy 700 pap tiltakozott Kadunában egy másik meggyilkolt pap, Vitus Borogo atya (+június 25.) temetésén, olyan feliratokat emelve a magasba, mint "Papok vagyunk, nem terroristák!", "A kormánynak meg kellene védenie a nigériaiakat", "Van-e még kormányunk?".

Az oligarchák által irányított média kevés figyelmet fordít a nigériai keresztények elleni támadásokra.

#newsJmlrtdxpfr