Clicks107
nl.news

Weense kardinaal viert homo-ideologie in zijn kathedraal

Kardinaal Christoph Schönborn, 72 jaar oud, viert op 1 december Wereldaidsdag in de kathedraal van Wenen met een liturgische dienst. Het evenement werd mede gesponsord door de beruchte homoseksueel Gerry Keszler, de organisator van het Weense "Life Ball", een van de grootste homoseksuele evenementen in Europa. Keszler en Schönborn komen regelmatig samen voor privédiners.

Schönborn verwelkomde Keszler bij de ingang van de kathedraal. In zijn openingswoorden verwelkomde hij opnieuw Keszler en "allen die verantwoordelijk zijn voor het Life Ball". In een gebed voor mensen die aan AIDS stierven, insinueerde Schönborn dat op een dag "elk van hen" een huis bij God zal vinden omdat de doden "niet voor altijd verloren" zijn.

Tijdens het gebed van de gelovigen klaagde de "drag queen" Thomas Neuwirth, die zichzelf "Conchita Wurst" noemt, over een vermeende "vervolging van hen die hun identiteit anders beleven" dan anderen. Vervolgens nodigde hij het publiek uit om naar voren te komen en wierook in een kom te stoppen om intenties uit de privésfeer te herdenken.

In zijn slotwoorden in de kathedraal zei Keszler dat het niet belangrijk is wie je liefheeft en wat je gelooft. Schönborn bedankt Keszler voor zijn woorden.

#newsRewsvfxdqa