hr.news
275

Gaće iznad hlača: Nismo mi krivi što jedan Papa proturječi drugome

Podupiranje mise nije čin otpora papinstvu, biskup Athanasius Schneider rekao je na konferenciji RemnantNewspaper.com o katoličkom identitetu prošlog vikenda.

Svi pape do Pavla VI. čuvali su i prenosili Rimski obred onako kako su ga predavali njihovi prethodnici, Schneider je naglasio.

Također je primijetio da misa nije "tridentska misa", to je "misa svih doba". Svećenici će misu slaviti "pod zemljom" ili "u katakombama" ako je potrebno kako bi je prenijeli na sljedeću generaciju.

Organizator konferencije Michael Matt izjavio je da "nismo mi krivi što su se pape okrenuli protiv svojih prethodnika".

Sve dok se ne odgovori na ova proturječja, "nemamo drugog izbora nego ostati vjerni katoličkoj vjeri koju je izrazio Magisterij Katoličke Crkve". Matt naglašava da "mi nismo stvorili ovaj skandal."

Diane Montagna komentirala je rujanske karikature Sinodalne sinode i istaknula poštapalice kao što su "promjena", "prihvaćanje", "zajedništvo", "ranjivost" i – praćeno smijehom – "poštenje".

Publika se također nasmijala kada je Montagna opisala svećenicu u jednom crtiću koja nosi stolu iznad misnice [što je kao da nosite gaće iznad hlača].

Zagovornica života Abby Johnson koja je, prije nego što se obratila, pobacila dvoje svoje djece i vodila kliniku za pobačaje, pitala je je li Franjo zagovornik života.

Johnson je katolkinja jer je predana istini i unatoč činjenici da Franjo "vodi ljude na krivi put".

Slika: CIC 2022, #newsBtvuuqjumw