hu.news
939

Egy nem volt elég: Ferenc pápa kirakta második Júdás-festményét is az irodájába

Egy második Júdás-festmény is megjelent Ferenc pápa magán irodájában - számolt be a L'Osservatore Romano (április 1) egy olyan cikkben, amelyet jobb időkben áprilisi tréfának tartottak volna.

A bibliaellenes festmény) egy meztelen Krisztust ábrázol, aki a halott Júdás fölé hajol, hogy szolgáljon neki. A képet készítője, egy francia férfi adta Ferenc pápának, akit Ferenc pápa 2018-ban megjelent "Qando pregate dite Padre Nostro" (Amikor imádkozol, mondd a Miatyánkot) című, már feledésbe merült könyve ihletett.

Ebben Ferenc pápa félreértelmezi a franciaországi Vézelay apátsági templom képét, amelyen egy férfi - aki a bazilika honlapja szerint nem Krisztus - látható, amint elviszi Júdás testét. Ferenc pápa összetéveszti a férfit "Jézussal, a Jó Pásztorral, aki a vállán hordozza a halott Júdást, mint az utolsó elveszett bárányt".

A L'Osservatore Romano szerint Ferenc pápának már korábban is volt egy képe már az íróasztala mögött, így az új ábrázolás a második Júdás-kép az irodájában.

Mivel Ferenc pápa személy szerint kegyetlen és bosszúálló, ez árulkodó vonzalmat mutat nem a Jó Pásztor, hanem egy másik Krisztus árulója iránt.

#newsBwgbqzwhvi