hr.news
102

Previše licemjerja: Franjo propovijeda "Crkvu otvorenih vrata"

"Crkva mora biti velika prostorija; ne mali zatvoreni krug, već zajednica s širom otvorenim rukama, gdje su svi dobrodošli", glumio je Franjo na misi Tijelova 6. lipnja u bazilici svetog Petra.

Zagrijao je svoju mantru da je "Crkva čistog i savršenog" prostorija u kojoj nema mjesta ni za koga. No Crkvu "čistu i savršenu" u najboljem slučaju propovijeda Franjo, za kojeg se čini da su svi "čisti i savršeni", osim onih koji zagađuju okoliš ili vjeru shvaćaju ozbiljno.

Franjo je u svom licemjerju otišao daleko dok je govorio o "Crkvi otvorenih vrata koja se okuplja i slavi oko Krista, velika je prostorija u koju svi mogu ući. Svi!" To je izjavio Franjo, čovjek koji progoni katoličke zajednice, otpušta biskupe jer su oni katolici, zabranjuje mise u Svetom Petru, odbija upoznati vlastite kardinale i upravo je započeo rat protiv rimskog obreda.

Na kraju mise, kada je trebao pokleknuti pred svojim Gospodinom i Učiteljem u monstranci, pretili Franjo ponovno je stajao kratko vrijeme, a zatim sjeo, jer koljena savija samo za transvestite, osuđene zločince, političare i anglikanske relikvije.

#newsJtjqchartr

06:40