hu.news
449

Szándékosan gyilkolták meg Luisa Dell'Orto nővért

Az olasz származású Luisa Dell'Orto nővért nem rablótámadás áldozata lett Haitin - közölte a TV2000.

Június 25-én 9:30-kor Port au Prince-ben, a Delmas 19 utcán tartózkodott autójában, mikor egy személygépkocsi belerohant és a vezető oldallal a falnak csapódott.

Három feketébe öltözött, csuklyás férfi szállt ki a támadó személyautóból. Egyikük négy lövést adott le a nővérre, aki két órával később a kórházban vesztette életét. Se pénzt, se értéktárgyat nem vittek el.

Luisa a történelem és filozófia szakos diploma megszerzése után 1984-ben csatlakozott a Charles de Foucault Női Szerzetes Közösséghez, majd ezt követően Kamerunban és Madagaszkáron dolgozott. 2002-ben Haitire költözött, ahol egyedül vezetett egy gyermekotthont. Miután a svájci Luganóban megszerezte második doktori fokozatát, a szemináriumban is tanított. Június 27-én töltötte volna be 65. életévét.

A Haitin tevékenykedő Marcella Catozza ferences nővér, aki rendszeresen kommunikált Luisa nővérrel, "erős akaratúnak", de ugyanakkor "félénknek és alázatosnak" nevezte őt. Hozzátette, hogy "ennyi év alatt soha nem hívott Marcellának, hanem mindig Marcella nővérnek, hogy hangsúlyozza hivatásunk központi szerepét".

Luisa nővér a Comunione e Liberazione mozgalom tagja is volt.

#newsXysujmcvgs

01:53