hr.news
79

Službeno je: Medije povezane s Vatikanom plaćaju Google, Soros, Gates

Oligarsi poput Googlea, Sorosa i Gatesa financiraju pro-Franjine konformističke medije koji veličaju cjepiva protiv Covida, a prešućuju kritičare cjepiva, pokazao je ChurchMilitant.com (8. siječnja).

Alat za ciljanje slobodnih katoličkih novinara i neovisnih informacija o cjepivu protiv Covida je tzv. CatholicFactChecking.com. Na čelu je Aleteia.org koja je u vlasništvu pro-Franjine izdavačke kuće Media-Participations.com, koju je 2011. godine osnovao Jesús Colina (na slici). Aleteia je službena suradnica Vatikanskog odjela za komunikaciju i Papinskog vijeća za novu evangelizaciju. Aleteia je ušla u "partnerstvo" s Googleom već 2013. godine.

CatholicFactChecking.com je jedan od 11 projekata koji su podijelili 3 milijuna dolara od Googlea kroz proračun koji se pogrešno naziva "Otvoreni fond za borbu protiv dezinformacija protiv cjepiva Covid-19".

Kako bi se kvalificirao za Googleova sredstva, njegov CatholicFactChecking.com prima savjete od španjolskog "Instituto de Salud Global" koji je dobio 57 milijuna dolara od Zaklade Gates i 150.000 dolara od Zaklade za otvoreno društvo Georgea Sorosa.

Dodatna napomena: Gloria.tv je 100% financirana čitateljima, uglavnom malim donacijama. Vode je neplaćeni katolici za ime Boga. Izuzetno cijenimo želite li nam pomoći platiti naše račune. Puno vam hvala! Možete to učiniti ovdje.

Slika: Jesús Colina © Conferencia Episcopal Española, CC BY-SA, #newsUruixmxmrp