Clicks600

XVI. Benedek: A cölibátus a papság szerves része

hu.cartoon
22
Kép: © gloria.tv, CC BY-ND, #newsYlunlukgzu
Az arianus eretnekseg idejen a papsag 85 %- a eretnek volt. Kellett ez a szornyu eltevelyedes ahhoz, hogy tisztazza az egyhaz ki a Nazareti Jezus? Oszinten: tul sok ver es aldozat volt, hogy az ember azt mondja kellett es megis az igazsag gyozedelmeskedett., annak ellenere higy a 85 % meg volt gyozodve neki van igaza, ahogy ma is. Nagy Szent Atanazt nyolcszor szamuztek. 80 km-re Triertol egy …More
Az arianus eretnekseg idejen a papsag 85 %- a eretnek volt. Kellett ez a szornyu eltevelyedes ahhoz, hogy tisztazza az egyhaz ki a Nazareti Jezus? Oszinten: tul sok ver es aldozat volt, hogy az ember azt mondja kellett es megis az igazsag gyozedelmeskedett., annak ellenere higy a 85 % meg volt gyozodve neki van igaza, ahogy ma is. Nagy Szent Atanazt nyolcszor szamuztek. 80 km-re Triertol egy falusi templomban voltam. Meg szoktam nezni ki a vedoszent, nekem fontos. Szent Maximinus trieri puspok. Az o baratja volt Nagy Szent Atanaz es o hivta Trierbe az egyik szamuzetesekor. Trier Nagy Konstantin szekvarosa volt 14 evig. Ott van a tronterme ma is, ami sajnos a protestansok elfiglaltak. Kezzel foghatova valt a tortenelem es egy IV. Szazadi kis luxemburgi falu orzi a szent puspok ereklyejet, aki egy uldozott szentnek adott menedeket. Az a videk is benne volt a nagy szellemi harcok forgatagaban. Tehat nem csupan egyes teologusok a foszereplok, hanem pl az a szakacs is aki Maximinusnak es Atanaznak fozott, mert biztos a vasarnapi szentmisen hallotta oket. Hiaba volt meg a foldi tobbseg, a mennyei tobbseg a szentek kozossege nagyobb es ok tudtak ki Krisztus . Ma sincs eselye a tevtanitoknak ezzel a tobbseggel szemben.
Azert erdekes, higy Trier elso 7 puspoke szent volt, utanuk tobb nem volt oltarra emelve. Szent Maternust athelyeztek Coloniaba, Kolnbe es o volt az elso puspoke a kolni egyhazmegyenek. Mi magyarok hol voltunk 130-ban, amikor Trierben mar katolikus puspok volt, igaz Luther Marton sem volt sehol a szabadkomuvesekkel egyutt, ennek ellenere is voltak problemak.
lowoa likes this.
lowoa likes this.
Kisuff and one more user like this.
Kisuff likes this.
paro likes this.