Clicks339
hu.news
2

De jó! A püspök mecsetet épít

Az 51 éves Stephen Mamza nigériai Yola püspöke 86 lakóegységet épít, köztük egy templomot, egy mecsetet és egy iskolát. A punchng.com lapnak (április 11) elmondta, hogy a komplexumot hamarosan felavatják.

A yolai egyházmegye gondoskodik a Boko Haram menekültekről. Egy adott időpontban több mint 3000 ember élt az egyház területén. A legtöbben hazatértek, de 86 család - köztük 10-12 muszlim család - még mindig ott van. Ezért Mamza épített egy helyet, ahová áttelepíthetik őket.

A pénzt a német püspökökhöz tartozó segélyszervezettől kapták. Mamza elismeri, hogy hívei nem gondolják, hogy egy mecset építése "jó gesztus", de ő azt válaszolja, hogy számára ez "csak" egy mecset építése "úgy, ahogy mi építettünk templomot a keresztényeknek".

Mamza mecsetében azt fogják tanítani a hívőknek, hogy Krisztust nem feszítették keresztre (Korán 4:157), hogy nem ő Isten fia, és hogy aki ezt hiszi, az átkozott (Korán 9:30), és hogy akik hisznek Krisztus istenségében, hitetlenek (Korán 5:17), hogy a Szentháromságban való hit "túlzás" (Korán 4:171, 19:35), és hogy az iszlámot el nem fogadó keresztények ellen harcolni kell és le kell igázni őket (Korán 9:29).

#newsBvpafbirmq

francesco69
Nem gondolom azt, hogy lakóházat nem kell építeni rászoruló embereknek ha azok nem katolikusok, vagy nem keresztények, de templomot, mecsetet biztos, hogy nem. Építsen az, akinek erre lelki szüksége van. Van sok iszlám ország, akik mérhetetlenül gazdagok, itt a lehetőség finanszírozzák őket. Megjegyzem egyetlen muszlimnak sem kellene a hite miatt sehonnan sem menekülnie, meg a megélhetése miatt …More
Nem gondolom azt, hogy lakóházat nem kell építeni rászoruló embereknek ha azok nem katolikusok, vagy nem keresztények, de templomot, mecsetet biztos, hogy nem. Építsen az, akinek erre lelki szüksége van. Van sok iszlám ország, akik mérhetetlenül gazdagok, itt a lehetőség finanszírozzák őket. Megjegyzem egyetlen muszlimnak sem kellene a hite miatt sehonnan sem menekülnie, meg a megélhetése miatt sem, mert az olajmágnás arab országok simán megoldhatnák a szükségüket, de nem teszik, mert iszlámgyarmatosítás folyik, ez tény.
francesco69
Ha karriert akar befutni Ferencnél, ez egy jó dobbantó. :(