Clicks39
ro.news

Francisc îi ia rămas bun de la Maestrului Ceremoniilor, organizator de excursii, Alitalia - și Evanghelia

„Să nu se spună niciodată că cuvintele dezbinate provin din gura liderilor religioși, ci doar cuvinte de deschidere și pace”, le-a spus Francisc liderilor protestanți și evrei pe 12 septembrie la Budapesta - în timp ce Hristos spune că „nu am venit să aduc pacea , ci o sabie ”(Mt 10,34).

Mai mult, Francisc a descris Anul Nou Evreiesc și Ziua Ispășirii ca „momente de har și o chemare la reînnoire spirituală” - deși se bazează pe negarea lui Hristos.

El a susținut că evreii [religioși] sunt „frații săi în credința tatălui nostru Avraam” - ceea ce înseamnă că credința lui Avraam și a lui Hristos sunt două lucruri diferite, care nu sunt. Potrivit lui Ioan 3:36, numai aceia sunt copii adevărați ai lui Avraam care cred în Hristos și „oricine refuză să creadă în Fiul nu va vedea viața, dar mânia lui Dumnezeu rămâne asupra lui.”

În timpul zborului său către Budapesta, Francisc a declarat că această călătorie a fost una de rămas bun: ultima cu Maestrul său de ceremonii, Mons. Guido Marini, ultima cu organizatorul său de călătorie, Mons. Dieudonné Datonou, și ultima cu Alitalia, care va fi redenumită în octombrie.

#newsYwjkbponzb