hu.news
129

Boris Johnsont megkérdezték, hogy gyakorló katolikus-e

A G7 show során Boris Johnson brit miniszterelnököt az Itv.com szerkesztője, Robert Peston, aki zsidó, megkérdezte, hogy "most már gyakorló római katolikus-e", mivel katolikus templomban házasodott.

Ha az lenne, akkor Johnsonnak Joe Biden mellé kellett volna csatlakoznia múlt vasárnap. De ő így válaszolt: "Én nem beszélek ezekről a mély kérdésekről. Veled biztosan nem". Peston megjegyezte, hogy Johnson "tisztában van azzal, hogy - legyen ez jobb vagy rosszabb (rosszabb már régóta) - ez Vlll. Henrik óta a vezetők és miniszterelnökök számára is releváns kérdés".

Továbbá Peston megkérdezte Johnsont, hogy hisz-e Istenben. Johnson a 13/52. zsoltárt parafrazálva válaszolt: "A bolond ember azt mondta a szívében, hogy nem hisz Istenben. Ezt most hagyom." Johnson arról ismert, hogy gyakran idézi a Bibliát.

Johnson édesanyja, Charlotte Fawcett tisztázatlan okokból katolikus, és fiát katolikusnak kereszteltette. Keresztanyja Lady Rachel Billington, Lord Longford (+2001) lánya, aki megtért és gyakorló katolikus.

#newsSakywtzhru