Clicks478
hu.news
1

Első alkalom: Ferenc pápa beavatkozik a Medjugorje fesztiválba

Luigi Pezzuto érsek, Bosznia-Hercegovina nunciusa felolvasta a levelet, melyet Ferenc pápa küldött a 31-ei medjugorjei fiatalok fesztiválja első napjára (LuceDiMaria.it, augusztus 1).

Egy átlagos szentbeszédhez hasonlóan a levélben sincs gondolatmenet. A szokásos szentimentalizmus van benne (Jézus "az emberi szív szakértője";"az élet lenyűgöző kalandja").

Ferenc pápa elmondja a fiataloknak, hogy a fesztivál felajánlja, hogy találkozzanak az élő Jézussal, főleg az eucharisztiában "ünnepelhetik és imádhatják". Ferenc pápa nem arról ismert, hogy szereti az eucharisztiát.

Ferenc pápa számára a fesztivál egy más életmódot mutat be, ami különbözik az "ideiglenesség kultúrájától". Nyersen hozzáteszi: "De az számít, hogy a jelent élvezzük".

Valahol Ferenc pápa azt is mondta, hogy "Ne aludjon ki a remény gyertyája!". Nem valószínű, hogy a szöveget halló fiatalok egy értelmes üzenetet tudtak kiszűrni ebből.

A levelet június 29-én írták alá, ami Szent Péter és Pál ünnepe. Az aláírás hleye furcsa módon "Lateráni Szent János Bazilika". Pedig Ferenc pápa nem volt ott azon a napon.

#newsTfievmodcr

charisma
Durva fordítói hiba: nem a nuncnius küldött levelet a pápának, hanem a pápai levelet prezentálta a nuncius Medjugorjében...