VIKTIGT HUR DU säger adjö Interfax - Forskare har experimentellt bevisat de mirakulösa egenskaperna hos korsets tecken och bön.

Foto Röd-FELKORRIG Färg Grön O’KY

”Vi har funnit att den gamla seden att göra korsets tecken över att äta och dricka före måltider har en djup mystisk betydelse. Det finns en praktisk tillämpning bakom det: maten rengörs bokstavligen på ett ögonblick. Detta är ett stort mirakel som händer bokstavligen varje dag, säger fysikern Angelina Malakhovskaya, citerad av tidningen Zhizn på fredag.

Malakhovskaya har studerat denna kraft av korsets tecken tillsammans med kyrkans välsignelse i nästan tio år. Hon genomförde många experiment som upprepade gånger verifierades innan deras resultat offentliggjordes.

I synnerhet upptäckte hon de unika bakteriedödande egenskaperna hos vatten som är välsignat med bön och korsets tecken. Enligt tidningen avslöjade studien också en ny, tidigare okänd egenskap hos Guds ord, som förvandlar vattenstrukturen och ökar dess optiska densitet avsevärt i det ultravioletta spektrumets korta område.

Forskare har verifierat Herrens böners inflytande och korsets tecken på patogena bakterier. Vattenprover togs för test från olika reservoarer - brunnar, floder, sjöar. Alla prover innehöll gyllene taphylococcus, coliform baciller. Det visade sig dock att om Herrens bön skulle sägas och korsets tecken gjordes över dem, skulle antalet skadliga bakterier minska med sju, tio, hundra och till och med över tusen gånger.

Experimenten utfördes på ett sådant sätt att det möjliga inflytandet av psykiska förslag utesluts. Bönen sades av både troende och icke-troende, men antalet patogena bakterier i olika miljöer med olika bakteriesatser fortsatte att minska jämfört med referensmallarna.

Forskare har också bevisat de positiva effekterna som bön och korsets tecken har på människor. Blodtrycket stabiliserades hos alla försökspersoner och blodindexen förbättrades. Intressant nog ändrades indikatorerna i riktning mot nödvändig läkning: hos personer med hypotoni ökade blodtrycket och hos personer med högt blodtryck sänktes det.

Det noterades också att om korsets tecken utförs för hand, med tre fingrar vikta skrupelfria eller placerade utanför de nödvändiga punkterna - mitten av pannan, mitten av solplexus och groparna på höger och vänster arm - var det positiva resultatet signifikant svagare eller frånvarande alls.
Källa interfax-religion.com/?act=news&div=1173