sl.news
106

Schneider: Duhovniki starega obreda namakajo delce hostije v razkužilo

Nekateri duhovniki starega obreda pri razdeljevanju svetega obhajila namakajo prste v razkužilo in tako vanj vtirajo posvečene delce svetega obhajila. Škof Athanasius Schneider je to prakso 6. oktobra …More
Nekateri duhovniki starega obreda pri razdeljevanju svetega obhajila namakajo prste v razkužilo in tako vanj vtirajo posvečene delce svetega obhajila.
Škof Athanasius Schneider je to prakso 6. oktobra kritiziral pred Gloria.tv (video spodaj) in vse skupaj komentiral: "To ni sprejemljivo."
Schneider v povezavi s tem ni imenoval nobenih posebnih krajev.
Gloria.tv pa pozna več občin bratovščine svetega Petra v Nemčiji, kjer se ta resna zloraba dogaja.
Škof tudi nima "pozitivnega mnenja" o razdeljevanju svetega obhajila na tortnih krožnikih, uporabo gumijastih rokavic pa opisuje kot "povsem odvečno", saj se hostija tako obravnava kot smeti. Takšne metode so nedostojne in ne ustrezajo veliki svetosti evharistije, pojasnjuje Schneider.
Poudarja tudi, da prejemanje svetega obhajila na jezik ni nič bolj problematično kot prijemanje obhajila na roke, zlasti s higienskega vidika, saj je večina bakterij in virusov prav na dlaneh in prstih. Številni znanstveniki iz različnih držav so to oceno …More