hr.news
153

Traditionis Custodes: Nadbiskup Roche implicira da je Drugi Vatikan bio heretički

Slavljenje rimske mise "kao na neki način" svetije ili molitvenije od Novus Orda [navodno] nije "liturgijski problem, već crkveni problem", nadbiskup Arthur Roche, prefekt Kongregacije za bogoštovlje, rekao je anti-katoličkom NcrOnline.org (21. siječnja).

Rocheove riječi impliciraju da je "ekleziologija Drugog Vatikana" heretička jer je u suprotnosti s rimskom liturgijom koja se svakodnevno slavila u Drugom Vatikanu.

Unatoč onome što on naziva "velikom bukom na blogovima", Roche bruka da većina biskupa latinskog obreda [sic!] razumije "važnost molitve i slavljenja euharistije uz istu misu" - iako Novus Ordo nikada nije razvio unitaristički oblik i stoga je izvor trajnog sukoba čak i među NO župama i zajednicama.

Pozivajući se na "redovne kontakte s biskupima i biskupskim konferencijama", Roche navodi da je "većina" biskupa "pozdravila" Franjin Traditionis Custodes "raširenih ruku".

Ovo je samo još jedna laž jer je Franjino istraživanje 2020. godine među biskupima pokazalo da je većina biskupa hayy sa Summorum Pontificum.

#newsJvmktmodmx