01:09:03

Az ördög és Amorth atya

Dokumentumfilm egy megtörtént ördögűzésről
purificatio
Fura, hogy éppen egy "ördögűző" nem tudja, hogyan kell összetenni imádságra a kezeit (pl. -47:43-nál): bal hüvelykujját a jobbra teszi (a rossz győzelmének a jelképe).
charisma
@purificatio, tudnál ehhez a megállapításhoz forrást adni?
purificatio
Konkrétan nem. De arra sem, hogy a többi ujj helyzete előírásos-e, vagy inkább csak magától értetődő szokás. Arra viszont van utalás a misekönyvben, hogy a papi áldás jobb kézzel, a térdhajtás jobb térddel és a koncelebránsok rámutató gesztusa a konszekráció közben is jobb kézzel történjen. A többi gesztus szerintem ennek az analógiájára vált egyetemes íratlan szabállyá. A szentírás alapján is, …More
Konkrétan nem. De arra sem, hogy a többi ujj helyzete előírásos-e, vagy inkább csak magától értetődő szokás. Arra viszont van utalás a misekönyvben, hogy a papi áldás jobb kézzel, a térdhajtás jobb térddel és a koncelebránsok rámutató gesztusa a konszekráció közben is jobb kézzel történjen. A többi gesztus szerintem ennek az analógiájára vált egyetemes íratlan szabállyá. A szentírás alapján is, s talán minden kultúrkörben nagy jelentősége van a jobb és bal oldal szimbolikájának. Szegény balkezeseknek JOBBan oda kell figyelni.
ktib74
Nekem az a furcsa, hogy amikor ördögűzés közben a nő ordít és le kell fogni, akkor az a hang, amit kiad, valójában két hang egyszerre. Egy nagyon mély, meg egy magasabb. Vajon ez szándékosan van eltorzítva a felvételen, vagy a valóságban is ez hallható?
charisma
nincs torzítva
Gratia copiosa
Oszinten szolva Robert Barron puspokre raferne Amorth atya kezelese, ha elne. Szamomra ez volt a legmegdobbentobb az egesz filmben. Ordoguzest cifrabbakat is lattam, de ezt a felelmet es semmitmondast, lavirozast egy puspoktol meg nem. Nem az a baj, hogy nem merne vallalni egy szabaditast, ez becsuletes bevallas. A baj, hogy kerek perec nem meri vallalni az egyhaz hitet, minden mellebeszeles es …More
Oszinten szolva Robert Barron puspokre raferne Amorth atya kezelese, ha elne. Szamomra ez volt a legmegdobbentobb az egesz filmben. Ordoguzest cifrabbakat is lattam, de ezt a felelmet es semmitmondast, lavirozast egy puspoktol meg nem. Nem az a baj, hogy nem merne vallalni egy szabaditast, ez becsuletes bevallas. A baj, hogy kerek perec nem meri vallalni az egyhaz hitet, minden mellebeszeles es koret nelkul. Szerencseje volt, mert aki kerdezte nem tudta, hogy minden egyhazmegyeben a puspok az elso szamu ordoguzo, mint apostol utod a szentelesekor erre is felkente a Szentlelek. Sarokba volt szoritva. Ezt a puspokot favorizalja a CNN-tol kezdve mindegyik nagy US media, a TV-k csapjabol is o folyik, millioszam adjak el a konyveit a Vatikanban is suruzik. En is lattam hallottam ot beszelni. Kvazi kellemes, langyis tarsalgo, ennyi. Ez kell, ezt lehet eladni. A frontvonalban egy 90 eves egyszeru atya es mogotte a nehez tuzerseg az idos asszonyok es ferfiak egyszeru, szurke maroknyi csapata a rozsafuzerukkel.
Miserere_nobis
Amorth atya könyvei mellett a témához kapcsolódóan tudok ajánlani egy jó könyvet. Címe: A rítus. Ez igaz történet egy amerikai atyáról, aki ördögűzőnek tanult a Vatikánban. A könyv alapján készült A rítus c. film, ami azért sok túlzást is tartalmaz.
A németországi Anneliese Michel esetében pedig nagyon sok egyházzal kapcsolatos bűnt, hiányosságot is felfedtek a démonok az ördögűzés alatt.
charisma
A témában járatosak számára nincs új dolog a filmben.

A hitetlenek és kételkedők számára elgondolkodtató lehet: a sátán létezik, működik, a démoni megszállás pedig nem kitaláció.
Mennyország, Mennyország
Hálásan köszönjük a feliratozással járó rengeteg munkát! Isten fizesse meg!