Clicks5
ms.news

Archbishop Viganò: Pengadilan Tuhan Sedang Menanti Bishop San Rafael

Archbishop Viganò telah menyatakan kekecewaannya terhadappenutupan Seminari terbesar Argentina, yang terletak di Diocese San Rafael. Dia mengatakan ini sebagai "penyalahgunaan."

Dalam surat terbuka yang bertarikh 30hb Julai, Viganò menuduh Bishop San Rafael, Eduardo Taussig menggunakan penolakan praiseworthy dalam isu Communion tangan yang dilakukan oleh paderinya sebagai “alasan” penutupan seminarinya demi membuat pendidikan semula ahli seminari di tempat lain.

Viganò percaya bahawa Taussig berasa kecewa dengan indoktrinasi ultra-modernis berpuluh tahun yang lalu, namun, masih terdapat paderi bagus yang tidak meletakkan "penurutan courtesan" mengatasi Sakramen Berbelas. Realitinya, Taussig merupakan "konservatif" lain yang menggantikan Kepercayaan dan Christ dengan "ketaatan" dan "bishop."

Viganò meletakkan amaran terhadap Taussig bahawa dia mungkin akan menerima galakan daripada musuh Gereja tetapi tidak akan dapat lari daripada pengadilan Tuhan.

Menuding kepada moto episkopal Taussig “With Paternal and Fraternal Charity,”(dengan Amalan Fratenal dan Paternal) dia mengatakan dia "tidak dapat lihat apa-apa paternal" dalam tindakan denda terhadap paderi yang enggan menodai Eukharis.

Viganò berharap supaya hukuman seperti yang dilakukan oleh San Rafael akan dijatuhkan dalam Diocese Basel, Switzerland, tempat wanita dapat menjalankan mass simulasi, namun dia tahu bahawa ianya bermakna “negligible” (boleh disingkirkan) sepeti dalam desekrasi Eukharis.

#newsDrwvqvhjvx