Clicks227
hr.news

Kardinal Müller upozorava na njemačku megalomaniju

Franjo je okružen "profinjenim laskavcima" i "ideološki kontaminiranim" savjetnicima, kardinal Gerhard Müller izjavio je za CatholicNewsAgency.com (19. travnja) - kao da te ljude nije izabrao sam Franjo.

Franjini savjetnici žele obnoviti Crkvu prema "zadovoljstvu ljudi" (Gal 1:10), analizira Müller. Objašnjava da su donedavno bili "ogorčeni neprijatelji" Pavla VI., Ivana Pavla II. i Benedikta XVI., no s Franjom su "napravili zaokret od 180 stupnjeva" i sada zagovaraju "papinski apsolutizam".

Franjino privatno mišljenje o klimatskim promjenama, privatnom vlasništvu, masovnom useljavanju i cijepljenju protiv korone pretvaraju u dogme, a prave dogme spuštaju u "privatna mišljenja pastoralno neosjetljivih čuvara vjere".

Kao primjer, Müller navodi panegirike koje su biskupi pjevali o pokojnom Hansu Küngu: "Činjenica da je negirao božanstvo Isusa Krista čini ih hladnima."

Müller objašnjava da "nova njemačka megalomanija" nadahnjuje neke njemačke biskupe, teologe i laičke dužnosnike - prema vlastitom priznanju - sviješću o "duhovnoj i moralnoj superiornosti".

Njemački sekularizirani biskupi žele postaviti autonomiju svoje "nacionalne crkve", svoj "sinodalni put" i svoj seksualni moral usredotočen na požudu, objašnjava Müller. Smatraju se "lokomotivom" koja vuče druge retardirane lokalne crkve poput vlakova iza njemačke tvrdnje za vodstvom.

Za Müllera fraze koje Nijemci koriste, poput "stvarnosti života", zvuče kao kovanice nepokrivene valute.

Za svoje vrijeme članstva u Njemačkoj biskupskoj konferenciji kaže "da se uglavnom radilo o političko-financijskim pitanjima, uključujući maltretiranje neželjenih braće, ali rijetko o pitanjima vjere".

Slika: Gerhard Ludwig Müller, © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsRrtxkdewps