Clicks968
hu.news

Dubia válasz: Két bíboros és három püspök kijavította Ferenc pápát

A 70 éves Raymond Burke bíboros és a 88 éves Janis Pujats bíboros, valamint három kazahsztáni püspök, az 58 éves Schneider segédpüspök, a 67 éves Peta érsek és a visszavonult, 69 éves Lenga érsek május 31-én egy nyolcoldalas dokumentumot adott ki, "Az igazságok nyilatkozata" címmel.

Az NCRegister.com publikálta először. Ez egy újabb dokumentum sorozat, amelyet Ferenc pápának címeztek.

A szöveg az eucharisztiával, házassággal, homoszexualitással, halálbüntetéssel és papi cölibátussal kapcsolatos katolikus tanokat tartalmaz.

Így ellentmond Ferenc pápa eretneki nyilatkozatainak, a dokumentumra pedig azt mondják, hogy "testvéri és filiális segítség" Ferenc pápa számára.

A dokumentum megcáfolja Ferenc pápa abu-dzabi nyilatkozatát. Kijelenti, hogy a "muszlimok és mások, akik nem hisznek Jézus Krisztusban" nem imádhatják Istent úgy, ahogy a keresztények, a bálványimádó, panteista vallások pedig "ellentmondások, amelyek az örök megmentés ellentettje".

Ferenc pápa Scalfari interjújának ellentmondva a dokumentum kimondja, hogy a pokolra kárhozatott lelkek "nem pusztulnak el".

Így gyakorlatilag egy választ küldtek a Dubiára, kiemeli, hogy "semmilyen körülmények között, céltól és törvénytől független" nem válhat a tiltott tett engedélyezetté.

Kép: © Mazur/catholicnews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsRhqmdgleal

3
4
1
2