Clicks402
hu.news

A fatimai bíboros kötelezővé teszi a kézbe áldozást, és bolondot csinál magából

A 73 éves portugál fatimai António Marto kegyelem nélkül elutasította azt a petíciót, amiben 500 ember azt kérte, hogy ismét hadd részesüljenek helyesen szentáldozásban (nyelvre áldozás) a koronavírus ellenére is.

Marto bolondot csinált magából, amikor elmondta a PontoSJ.pt (május 29) lapnak, hogy "Jézus azt mondta: Vegyetek belőle, és egyétek meg! Nem azt mondta, hogy nyisd ki a szád". Azonban ezt Jézus az apostoloknak mondta és nem a hívőknek, akik tőlük kapják a szentáldozást.

Marto számára 500 katolikus "nem jelentős" az egyházon belül egy szekularizált országban. Szomorúnak találja, hogy a hívők megkérdőjelezik a "püspök saját hitét", pedig a hite valóban megkérdőjelezhető.

A szentáldozás megfelelő osztásának kihagyásával kapcsolatban Marto azt az érvet hozta, hogy "sok kosz van a szánkban" - miközben kihagyja azt az "érvet", hogy ugyanez igaz a kézre is, ami végül ugyanúgy a szájhoz kerül.

A petíció azzal érvel, hogy a szájba áldozás megtiltása "aláássa a katolikus egyház normáit (ami már régóta igaz) és az eucharisztia ellen fordul".

Kép: António Marto, © wikicommons, CC BY-SA, #newsIevyfcvyls